Search Icon

Struktūra ir kontaktai

Dažniausiai užduodami klausimai

Pranešti apie problemą mieste

Registracija į darželius ir mokyklas

Gyvenamosios vietos deklaravimas

Dokumento statuso patikrinimas

Sekmadienį Vilniuje – gastronomijos ir bendruomeniškumo festivalis Turgus 2.0

 

Vilniuje sekmadieniais atsirado nauja traukos vieta, kur skoniai ir kvapai maišosi su laisvės dvasia, kur gimsta idėjos ir nauji kontaktai – vilniečiai nuo šiol turės savo London Broadway market   rinksis į gastronomijos ir bendruomeniškumo festivalį Turgus 2.0, kuris kas sekmadienį turės savitą tematiką.  Pirmojo renginio tema – aštrus maistas. Nuo 11 val. iki vėlyvo vakaro  Pylimo gatvėje nuo Halės turgaus iki pat geležinkelio bus galima mėgautis maistu, bendravimu, muzika, kinu, dalyvauti įvairiuose čempionatuose, pirkti iš smulkių gamintojų ir ūkininkų, vaikai ir jaunimas galės laisvai reikštis jiems įkurtose dirbtuvėse ir užsiėmimuose.

„Kiekviena kūrybiška iniciatyva mieste susilauks mano palaikymo – džiaugiuosi ir esu dėkingas, kad Turgus 2.0 iniciatoriai rodo pavyzdį, kaip galima pagyvinti miestą. Kuo daugiau idėjų ir iniciatyvų mieste, tuo mūsų Vilnius bus patrauklesnis ir laisvesnis. Naudokite miestą kaip platformą savo kūrybiškumui skleisti”,  sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Idėjos autoriai tiki socialinio ir kultūrinio renginio sėkme, kur  netrūks gastronomijos, tarpdisciplininių menų pasirodymų,  edukacijos ir atvirų diskusijų.

„Mes tikim turgaus idėja ir tikim, kad jis gali būti aktualus 21 amžiuje. Šiam projektui mus įkvėpė Londono Broadway market pavyzdys, kur vienos dienos turguje jėgas apjungia ūkininkai, pop up šefai ir gatvės kavinės bei verslai tam, kad sukurtų gastronominę šventę miesto gyventojams. Skatinsime ūkininkų ir šefų bendradarbiavimą vardan to, kad būtų sukurti nauji gastronominiai potyriai. Mes esame už bendruomenę dėl to prie renginio prisideda Pylimo gatvės kavinės ir barai, kurie išneš savo staliukus tiesiai į gatvę. Renginio metu šviežias požiūris bus ne tik į maistą, bet ir į muziką bei kiną, jais mėgausimės tiesiai po atviru dangumi gulėdami ant pievos ir šaligatvių padėtuose sėdmaišiuose ir šezlonguose. Startuojam rugpjūčio 26 dieną. Pirmojo renginio tema – aštrus maistas. Kartu mes kursime bendruomenę, puoselėsime turgaus idėją ir stumsime Vilniaus gastronominę kultūrą į priekį“. – sakė vienas iš Turgaus sumanytojų Dominykas Čečkauskas.

Vienas šio sekmadienio gatvės turgaus traukos taškų  –  pirmasis Vilniaus čili pipiriukų valgymo čempionatas. Anot renginio organizatorių,  čempionatas bus rimtas. Kiekviename etape bus patiekiami vis aštresni pipiriukai, kol galiausiai liks tik vienas laimėtojas, kuris galės save vadinti oficialiu viso Vilniaus čempionu.

Pasak vieno Turgus 2.0 kūrėjų Dariaus Kupliausko, šio festivalio tikslas yra paskatinti žmonių srautų atsiradimą šiuo metu socialiai sudėtingame Pylimo gatvės bei Stoties rajone. Tokiu būdu mažės nusikalstamumas, žmonės įpras pirkti produkciją iš smulkių gamintojų, ūkininkų ir turgaus prekeivių, bus kuriama alternatyva laisvalaikiui didžiuosiuose prekybos centruose.  Sukurti ir puoselėti Vilniaus miesto, kaip šiuolaikinio ir inovatyvaus bei atviro Europos kultūrinio miesto įvaizdį pasauliniu mastu.

Pylimo gatvei temstant, sekmadienį ant scenos lips kompozitorius ir DJ Linas F Tee ir Rob Meyer, kurie atsineš pačius keisčiausius analoginius instrumentus, kurs  hipnotizuojantį elektroninės muzikos performansą.  Duetas klausytojus pakvies į muzikinę kelionę su persipinančiais muzikiniais žanrais bei kurs muziką įkvėptą gamtos garsų. Dienos metu prie pultų garso kokybę užtikrins Tadas Quazar – Opium club rezidentas, renginių serijos Juoduomenė organizatorius, grupės Siaubas narys, alaus daryklos galva ir matyt mažai kam nežinomas DJ.

Nuo 21 val. Turgus 2.0 kartu su partneriu KINO PAVASARIS pristatys unikalių gastronominių ir kultūrinių kino filmų programą po atviru dangumi. Tai bus kokybiškas kinas, gaminamo maisto kvapas ir švelnus vakaro brizas sėdint ant Pylimo gatvės žolės. Šį sekmadienį bus galima pamatyti „Atrandant Gastoną“– tai pažintis su Peru virtuve ir žmogaus ambicijomis, kurios svajones paverčia tikrove.

Festivalyje bus galima aplankyti:  Love bar, Wingis, Halės deli, Spoon out, Keulė rūkė, Vijokliai, Red light parbers; maisto furgonus ir pop up šefus: Tandori, Vagonetė, Peligroso, Vaithaitau, WAFFLE LAB, Meatbusters, Grill gun, Ajomama, Plov.lt, Desrainis24.lt, Bar Be Que burgers; pirkti iš ūkininkų: Aspersa sraigių, MB Kuršių rūkyklos žuvies, Chai Chai, Necia.lt , Ožkų sūris, Piprės ūkis, Gruziniški prieskoniai, Kacės virtuvėlė, Amšiejų ūkio kimchi, MB piperija.

Daugiau informacijos – Facebook renginyje Turgus 2.0 gastronomijos ir bendruomeniškumo festivalis.

Rinkodaros ir komunikacijos skyrius, vrt@vilnius.lt