Svarbi informacija
Užsienio nuomonės formuotojai Vilnių įsimylėjo iš pirmo kąsnio – negailėjo komplimentų sostinės gastronomijai
Lapkričio 10–13 dienomis Vilniuje vyko ypatingas renginys – Lietuvos gastronomijos savaitė, kvietusi maisto mylėtojus leistis į sostinės kulinarinio pasaulio pažinimą. Joje lankėsi ir Lenkijos bei Jungtinės Karalystės kulinarijos entuziastai – garsūs nuomonės lyderiai, kurių sekėjų skaičius socialinėse medijose siekia šimtus tūkstančių. Viešėdami sostinėje jie lankėsi įvairiuose restoranuose, degustavo specialius meniu ir vėliau pasidalino savo įspūdžiais – atskleidė likę nustebinti, o vieną restoraną net panoro „išsivežti“ namo.
Kelia susidomėjimą Vilniumi
Lapkričio mėnesį vykusios Lietuvos gastronomijos savaitės metu Vilniuje svečiavosi trys su kulinarijos sektoriumi susiję nuomonės formuotojai, o du iš jų – Michal Korkosz („rozkoszny“) bei Oliwia Ciesiolka („modrafrelka“) iš Lenkijos – pasidalino savo įspūdžiais plačiau. Visų jų bendras sekėjų skaičius socialiniuose tinkluose siekia 760 tūkstančių.
Svečiai buvo pakviesti apsilankyti įvairiuose sostinės restoranuose bei kavinėse, taip pat apžiūrėti turistų tarpe populiarius miesto objektus: Lukiškių kalėjimą, MO muziejų, Iliuzijų muziejų, Halės turgų, o vėliau atgauti jėgas „Bokšto SPA“. Svečiai viešėjo viešbučiuose „Pacai“ bei „Artagonist“. Visas savo vizito akimirkas nuomonės lyderiai fiksavo ir socialiniuose tinkluose.
„Vilnius gali pasigirti itin aukštos kokybės maitinimo sektoriumi, todėl Gastronomijos savaitės laikotarpį nuomonės formuotojų viešnagei pasirinkome norėdami pabrėžti Vilnių kaip maisto mylėtojams patrauklią lokaciją. Tai, kad mūsų kvietimu čia atvykę svečiai iš užsienio su savo auditorijomis noriai dalijosi nepamirštamomis akimirkomis, leidžia dar geriau pristatyti Vilnių užsienio turistams kaip tą vietą, kurioje galima pasisemti gastronominio įkvėpimo“, – sako agentūros „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.
Vilniaus restoranai, kuriuos norisi išsivežti namo
Iš Lenkijos į Vilnių pasisvečiuoti atvykęs M. Korkosz savo „Instagram“ paskyroje turi net 305 tūkst. sekėjų auditoriją. Su ja jis dalijosi itin teigiamais vizito įspūdžiais – maisto apžvalgininkas lankėsi restoranuose ir kepyklėlėse „Džiaugsmas“, „Fabrikėlis“, „Beigelių krautuvėlė“, „14 Horses“, „Pinavija“, „Nineteen18“, „Grūdas“ ir kitose, taip pat Halės turgavietėje.
„Man labai patiko visa kelionė, bet ypač likau nustebintas vakariene restorane „Džiaugsmas“. Įspūdinga, kad maistas čia gaminamas tik iš vietinės produkcijos, be to, pateikiamas labai kūrybiškai. Išbandžiau degustacinį meniu su garsiosiomis juodomis žuvies spurgomis, keptu upėtakiu, žuvies ir jūros dumblių sultinyje, su šitake grybais, spanguolėmis bei krapais. Šiuos patiekalus priskirčiau prie vienų geriausių kada nors savo valgytų valgių. Išbandžiau ir grikių ledus, o jų paragavus net susigraudinau. Jei atvirai, šį restoraną norėčiau parsivežti į Varšuvą ir dažniau jame vakarieniauti. Visa Vilniaus gastronomija mane labai maloniai nustebino. Tai miestas, turintis puikų turizmo potencialą“, – sakė nuomonės formuotojas.
Panašiais įspūdžiais dalijosi ir 231 tūkst. sekėjų „Instagram“ turinti O. Ciesiolka. „Visa kelionė buvo puiki – kuo daugiau tyrinėjau miestą, tuo labiau jis man patiko. Geriausiuose Vilniaus restoranuose vietiniai ingredientai derinami su klasikinėmis maisto gaminimo technologijomis, o tai verta „Michelin“ žvaigždutės. Gailiuosi tik dėl to, kad nepavyko paragauti tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalų, šią užduotį pasilikau antrajai viešnagei. Tikrai čia sugrįšiu, nes Vilnių įsimylėjau iš pirmo kąsnio“, – tikino O. Ciesiolka.
Anot jos, Vilniaus virtuvė puikiai atspindi miesto kultūrinę įvairovę ir maloniai stebina skonio receptorius. Nuomonės formuotoja apsilankė restoranuose „Stebuklai“, „Sugamour“, „Dine“, „Astoria Brasserie“ – visi jai paliko puikų įspūdį tiek maisto, tiek interjero ir aptarnavimo prasme.
Miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ kvietimu sostinėje lankęsi nuomonės formuotojai pažintines vietas bei restoranus rinkosi patys. Viešnia iš D. Britanijos išbandė tradicinius lietuviškus patiekalus restoranuose „Senoji trobelė“ ir „Etno Dvaras“. Labiausiai jai patiko kepta duona su sūrio padažu, kurią pažadėjo pati gaminti grįžusi į Londoną, o netradiciniu skoniu nustebino cepelinai ir bulviniai blynai.
Rinkodaros ir komunikacijos skyrius, [email protected]
Taip pat skaitykite:
Sostinės senjorai kviečiami į šildymo kompensacijų teikimo mokymus
Būsto šildymo kompensacijoms prašymus galima teikti ir savarankiškai elektroniniu būdu – per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (SPIS) ar telefonu (garsiniu vedliu) visą parą bet kuriuo patogiu metu net ir klaviatūrą turinčiu telefonu. Mokymų metu pristatysime... ❯❯❯
2023-09-20
Prasideda ežero pakrantės prie Gulbinų kvartalo atvėrimo visuomenei darbai
Šiandien prasideda ežero pakrantės šalia Gulbinų kvartalo atvėrimo visuomenei darbai. Vilniaus miesto savivaldybė pasirūpins, kad vilniečiai galėtų patogiai nueiti prie Gulbino ežero iš šiaurinės ir pietinės pusių. Tiesiamas apie 250 m ilgio medinis takas, ežero pakrantėje... ❯❯❯
2023-09-15
Dalyvauk apklausoje: įvertink savivaldybės veiklą
Vilniaus miesto savivaldybė dalyvauja Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos kartu su Europos Tarybos Gero valdymo ekspertizės centru organizuojamame vertinime Europos Tarybos ženklui už nepriekaištingą valdymą gauti (ELoGE). Vilniaus miesto savivaldybės gyventojai... ❯❯❯
2023-09-13
Vilniaus Perkūnkiemis keičiasi: bendruomenė švenčia naujo skvero atidarymą
Pašilaičiuose, esančiame Perkūnkiemyje, gyventojams šiandien atveriamas Perkūno skveras, kuriame įrengtos krepšinio, futbolo aikštelės, lauko treniruokliai, amfiteatras, vaikų žaidimų aikštelė ir ramaus poilsio zona. Kartu su bendruomene sukurta viešoji erdvė – tai pirmasis... ❯❯❯
2023-09-12
Seniūnaičiai: Vilnių kuria žinomi ir nežinomi vilniečiai
Bet kokios problemos sprendimui reikia geros komandos – seniūnaičio, seniūno, aplinkinių, kaimynų, o ją suburti gali matomas, žinomas, bendruomenės gerbiamas ir mylimas žmogus. Buvimas seniūnaičiu leidžia padėti rasti būdą, kaip problemą išspręsti, tam, kad būtų... ❯❯❯
2023-09-11
Vilnius kviečia rinkti geriausius metų mokytojus ir ugdymo įstaigų vadovus
Kviečiame iki š. m. rugsėjo 18 d. 18 val. siūlyti pedagogus Vilniaus metų mokytojo nominacijai gauti. Šio vardo suteikimo tikslas – įvertinti mokytojo veiklos pasiekimus ir atkreipti Vilniaus miesto bendruomenės dėmesį į mokytojo profesinės veiklos daugiasluoksniškumą. Vilniaus... ❯❯❯
2023-09-11